Overstappen naar een andere internet aanbieder

Voor het gebruik van internet thuis zijn we afhankelijk van internet aanbieders. Je kan kiezen of je een pakket neemt waarbij internet, telefonie en tv samengevoegd zijn, of je kiest een apart abonnement voor alleen het internet. Er zijn internet aanbieders genoeg om uit te kiezen en de meeste van deze providers bieden allemaal een goede service. De verbinding per provider kan per locatie soms wel schelen. Het is dan ook van belang dat je goed inzichtelijk krijgt welke internet aanbieders voor jou het beste zouden kunnen zijn. En als je momenteel bij een provider zit waar je liever weg gaat, om vervolgens bij een andere internet aanbieder klant te worden, dan kan dat heel eenvoudig.

Eerst huidige contract uitzitten

Overstappen van de ene provider naar de andere wordt soms nog wel eens moeilijk over gedacht maar in de praktijk is het overstappen naar een andere internet aanbieder heel simpel. Voordat je de overstap kan maken moet je wel weten of je niet toevallig vast zit aan een contract die nog een tijdje moet lopen. Ga je namelijk zomaar weg bij je huidige provider terwijl je bijvoorbeeld, nog 6 maanden aan je bestaande overeenkomst vast zit, dan worden die maanden waarschijnlijk gewoon in rekening gebracht. Maar als je niet vast zit aan een contract dan kan je zonder enige kosten overstappen naar de concurrent.

Overstap door internet aanbieder laten regelen

Als je rond hebt gekken en je hebt uit alle internet aanbieders een provider geselecteerd die beter past bij jouw wensen, dan kan je die nieuwe internet aanbieder verzoeken of die de overstap wil regelen. Dier zorgt dan dat de overgang vlekkeloos verloopt en jij niet zonder internet hoeft te komen te zitten. Als je bij een vergelijkingssite overstapt dan kan je vaak ook daar meteen al aangeven of zij de overstap voor hun rekening willen nemen. In de meeste gevallen is overstappen naar een andere provider binnen enkele weken geregeld.